الثلاثاء، 21 نوفمبر 2023

cin ve mescid_ I aka tufani



Çin ve Mescid-i Aksa Tufanı: 
 
Çin ve Mescid-i Aksa Tufanı: Yeni Bir Emperyal Gerçekliğin Okunması
Dr.. Adel Reda
 
Çin Halk Cumhuriyeti bir başka "önemli" konumdur ve şu anda gerçekleşmekte olan, dünya üzerindeki dönüşümlerinde "durmayan" ve Al'ın başarısını "şekillendiren" küresel emperyal çatışmanın "temel" eksenini oluşturmaktadır. -Aksa Tufanı Operasyonu ve Arap-Filistin zaferinin kaçınılmaz beklentisi, beklenen değişimlerin artması, dünyada çok kutuplu dünyaya geçişin hızlanması ve herkeste oluşan özgüvenden bahsetmiyorum bile. İşgal altındaki Filistin Devleti topraklarında kurulan ırkçı Siyonist oluşumun “ufku olmayan”, “geçici bir geleceği olmayan”, geçici olduğunu ve sona ereceğini söyleyen bir varlık olduğu ve bu dehşetin yaşanan en büyük şey olduğu ortaya çıktı. Bütün Arapların ve Müslümanların ruhunda bir dövme var ve bu konu yabancı işgalciler tarafından da biliniyor ve anlaşılıyor.İşte bu yüzden Gazze Şeridi'nde mahsur kalan savunmasız sivillere karşı acımasız ve barbarca bir intikam histerisi yaşandı.
 
Çin'in böyle bir çatışma ve aynı zamanda çok kutuplu bir geçiş konusundaki pozisyonunu, Arap çıkarlarımızın gerçekliği içinde, bir sonraki emperyal kutup olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin çıkarlarıyla iç içe geçerek uluslararası nüfuzunu kontrol edecek ve artıracak şekilde okumalıyız. tüm dünyada kurduğu ve geliştirdiği yeni uluslararası ticaret hatları.Böyle bir okuma kendi çıkarına yöneliktir.Bu tür örtüşme ve ortak çıkarların kesişmesinden yararlanmak isteyen "resmi" ve "popüler" bir Arap zihniyeti içinde gereklidir. Bu, bizden Arap resmi sistemine, uluslararası ilişkilerdeki eğilim ve yaklaşım yöntemlerini, gelecek planlarını anlayan, algılayan, özümseyen bir “zihniyet” ve “beyin” içinde yeniden gözden geçirmesini isteyen bir mesajdır. bizimle onlar arasında yararlı ve faydalı olan iç içe geçmiş ve uyumlu çıkar ve buradan Çin'in “olumlu pozisyonunu” okumalıyız, çünkü Çin'in 26 Ekim'de Amerika'nın karar taslağına karşı veto kullanması en güçlü Çin müdahalesini oluşturdu. Gazze'ye yönelik cani, ırkçı Siyonist savaşta Çin'in bu savaşla ilgili pozisyonunu ifade etmek için alışılagelmiş terminolojiyi kullanmadığını belirtmeliyiz   ; bunun yerine Dışişleri Bakanı Wang Yiji -açıkça ve birden fazla vesileyle- şunu beyan etti: 7 Ekim saldırısına “İsrail'in tepkisi” “Bu meşru müdafaanın ötesine geçiyor.” Çin Halk Cumhuriyeti'nin buradaki konumu, Amerika'nın Gazze Şeridi'ndeki savaşa yönelik mevcut politikasıyla çelişiyor. Bu nedenle Çin, Rusya'nın Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürülebilir insani yolların inşası için Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar tasarılarını iki kez desteklerken, savaşın tamamen durdurulması çağrısında da bulundu. Şu anda savaş Siyonist varlığın istediği ve emrettiği şekilde devam ediyor.
 
Çin'in bu farklı ve yeni tutumu, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde Siyonist savaşın devamını "desteklemeyen" ve bu savaşın durdurulmasını talep eden "sorumlu", "ayık" bir ülke olarak Çin'e dair "olumlu bir basmakalıp imaj" yarattı. mümkün olan en kısa sürede.
 
 Çocukların öldürülmesini, sivillerin askeri mühimmatla bombalanmasını, cami ve kiliselerin yıkılmasını destekleyen küresel tefeci tiran ittifakı içindeki Amerika Birleşik Devletleri ve onun “ülkeler grubu” hakkındaki diğer “olumsuz” stereotipin aksine, Hastanelere saldırı ve bombalamalar ve Siyonist oluşum tarafından Filistinli Araplara karşı yürütülen insan soykırımı, Mescid-i Aksa Tufanı Harekatı'ndaki aşağılayıcı askeri yenilgisinin intikamını almak için kırk bir günden fazla aralıksız devam ediyor.
 
Bu sözler ve Çin'in bu "olumlu" pozisyonları kapsamında, Arap-Filistinlilerin Mescid-i Aksa Tufanı'nda Siyonist işgalcilere karşı kazandığı zaferin kırk birinci gününde, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ABD'yi ziyareti geliyor. Amerika'nın iki ülke için önemli olan pek çok dosyayı da beraberinde getirdiği kesin ama yeri öne çıkıyor.Ziyaretin kendisi coğrafi konumu mu?! Çin Devlet Başkanı San Francisco'yu nerede ziyaret edecek? Peki Amerika'nın başkenti Washington değil mi? Ve San Francisco çok tuhaf bir coğrafi konum!? Çin coğrafyasında doğrudan deniz üzerinden geçen, başkanlık gezisinin başladığı yer olması dışında, Çin cumhurbaşkanı ziyareti için bu yerde bulduğumuz bir mantık yok ve şunu da belirtmeliyiz ki uçuş yolu “geçmiyor”. Herhangi bir Amerikan bölgesini aştığınızda, bu meselenin büyük bir önemi var, o da Çin'in Amerika Birleşik Devletleri'ne olan güveninin eksikliğidir. Çin'in güvenlik ve istihbarat kaygılarının olduğu açık mı? San Francisco şehri en yakın rotayı temsil ediyor ve bu şehrin ziyaret yeri olarak Çin Devlet Başkanı tarafından seçildiğini, Amerikan tarafı tarafından seçilmediğini bilmeliyiz.
 
Bu şehrin doğasını bilmeyenler için burası eşcinsellerin, eşcinsellerin, cinsel sapkınların, çocuklarla seks savunucularının ve diğer hastalıklı davranış sapkınlıklarının bir araya geldiği “kirli” ve “çürümüş” bir sitedir. organize mafya çetesi suçları ve işsiz ordularının ve evsizlerin sokaklarda barınmasız, "Hayır" ev ve "hayır" sağlık hizmeti olmadan birikmesi, uyuşturucu ticaretinin ve uyuşturucu kullanımının yayılması ve insan kalıntılarının varlığı ruhsuz ve her şeyin “varlığını” kapsayan doğal insani atmosferin “olmadığı” çirkin bir genel atmosfer içinde sokaklarda, mahallelerde, köprü altlarında yaşayan bağımlıların durumudur.” “Sefalet” küresel tefeci zalim sistemin gerçekliğini temsil etmektedir   . zemin, sinema ve televizyon dizi ve filmlerinin illüzyonlarından uzak.
 
İşin komik tarafı, tabiri caizse, bu şehirle ilişkilendirilen Amerikan devlet kurumlarının, evine misafirlerin gelmesini bekleyen “kaygılı” ve “sorunlu ev kadını” gibi bir şeye dönüşmesidir ki bu da sistem ve düzenleme itibariyle utanç vericidir. ve Amerikan devlet kurumlarının emsal bir zamanda kurulmuş olması gibi, gerçekliği ve gerçekliği bakımından skandaldır.Bu mazlum ülkede tefeci bir tiran mı?! Bu kurumlar sokakları temizledi, vatandaşlar ilk defa sokaklarını temiz gördü.Ayrıca ilk defa bağımlıların, uyuşturucu kullananların ve evsizlerin toplanmaları ortadan kalktı ve ana caddelerde toplandılar veya uzaklaştırıldılar. Açıktan uyuşturucu satışı ve uyuşturucu kullanımının yasaklanması devreye girdi mi?! Eskisinden farklı olarak mı?! Kısaca söylemek istediğimiz ne? Çin Devlet Başkanı'nın ziyaretine hazırlık olarak şehir cilalandı ve fahiş tiranlık tiksintisi ortadan kaldırıldı. bize, Amerika'nın kurumsal olarak insanlık trajedisi üretip isteğe göre ortadan kaldırma niyetinin var olduğu izlenimini veriyor? Tüm çürümüşlük ve tiksinti belirtilerini kim ortadan kaldırdı, buna izin veren aynı kurumlar mı? Bu başka bir konu ama:
 
Ziyaretin zamanlamasına gelince, birden fazla dosyada belirttiğimiz gibi iki ülke arasında bir ilişki var ama Amerikan yönetim sistemindeki en önemli özel dosyalardan birinin yaklaşan başkanlık seçimleriyle bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Beklenen herhangi bir ekonomik çöküşü engellemeye çalıştıkları için Demokrat Parti için bu çok önemli.Bunu seçim sonrasına ertelemek.Biden yönetiminin Çin-Amerikan ilişkilerini ekonomik ve ticari ilişkiler de dahil olmak üzere iyileştirmeye başlama konusundaki istekliliğinin ardındaki ana neden budur   . ticari ilişkiler ve bu, Amerika Birleşik Devletleri'nin zaten Çin Halk Cumhuriyeti'ne karşı gümrük vergisi savaşı ve ticaret savaşından muzdarip olduğunun "dile getirilmeyen" tanınmasının dolaylı bir bağlamı dahilindedir. Burada kastettiğimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin Halk Cumhuriyeti'ne yönelik yaptırımlardan Amerika mı zarar gördü?!
 
Bunun nedeni, Washington'un Çin ihracatına uyguladığı ek tarife ve vergilerin çoğunun sonuçta Amerikan şirketleri ve tüketiciler tarafından karşılanması ve aynı zamanda ABD'deki enflasyonun daha da kötüleşmesidir. Daha da önemlisi, Biden yönetimi, enflasyonun kontrol edilmesi ve Hazine borcunun finansmanı da dahil olmak üzere ABD makroekonomisinin zor sorunlarını çözmek için, küresel makroekonomik istikrarın iki ülke arasında işbirliği gerektirdiği gerçeğine ek olarak, Çin parası akışının gerekli olduğunun farkına varıyor. partiler, özellikle de düşüşüyle ​​birlikte   ... Ukrayna bataklığında küresel tefeci tiran ittifakı ve bunun onlar üzerindeki olumsuz ekonomik etkisi ile Filistinli Arapların Mescid-i Aksa Tufanı operasyonundaki zaferi, onları finansal olarak destekleme ve tedarik etme konusunda daha fazla zorladı Binlerce ve milyonlarca dolarlık Siyonist varlık ve Akdeniz kıyılarına deniz filoları konuşlandırmanın maliyeti ve Amerikan işgal üslerine, casus merkezlerine ve Arap zenginliklerini çalma hatlarına karşı askeri operasyonların patlak vermesi Suriye Arap Cumhuriyeti'nde bu, Filistin'in Mescid-i Aksa Tufanı'nda kazandığı zaferin sonuçlarından biridir.
 
Dolayısıyla 2024 yılındaki ABD genel seçimlerine resmi olarak girilmeden önce, ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik, “Çin”in ABD'yi satması meselesiyle ilgili önemli bir dosyanın tartışılması da dahil olmak üzere bir “pencere” açıldığı söylenebilir. Hazine tahvilleri Çin'i “olumsuz” etkiledi.Bir sonraki Amerikan ekonomisi, her zamanki gibi, 1928, 1984 ve 2008'de olduğu gibi, tefecilik yanılsaması balonunun patlamasına yol açacak. Bu veriler ve kanıtlarla,    bu ziyaretin özellikle bu konuyla temel bir ilişkisi olduğuna inanıyorum? Ortak bir Amerikan-Çin çıkarı dahilinde, özellikle de Çin, tarihsel olarak kendisiyle iyi ve yakın ilişkiler kurma eğiliminde olan Demokrat Parti'nin zaferiyle ilgilendiği için.
 
Bu nedenle Çin, Trump'ın iktidar, nüfuz ve başkanlık pozisyonlarına geri dönmesindense Trump'ın ülkeyi yönetmesini tercih ediyor   çünkü Trump bu pozisyonlardayken kendisini Çin'le doğrudan çatışma politikasına adamıştı. Başkan Donald Trump'ın Çin'e karşı ticaret savaşı başlattığı, Çin'in önemli teknolojik endüstrilerini hedef aldığı, onları "Covid-19" virüsünün yayılmasında suç ortaklığı yapmakla suçladığı ve bu savaşı kapatmaktan gurur duyduğunu ifade ettiği dönemde bu ilişkilerde suçlamalar hakimdi. Aynı zamanda Çin'den gelenlerin sınırlarını da "ayarlamaya" ve "düzeltmeye" çalıştı. Rusya Federasyonu ve bu bağlamda ortaya çıkan önemli bir gerçeği de belirtmemiz gerekiyor. Trump'ın önceki yönetimi sırasında,   Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer başkanlarından farklı olarak dünyanın herhangi bir coğrafi konumuyla "açık" "sürekli" bir askeri savaşa girmemesi nedeniyle gerçekleşmiş ve "içsel" bir savaşa yol açmıştır.   “Yerel”in “dışsal” olandan daha önemli olduğuna ve içeride geri çekilmeleri gerektiğine inanan Amerikan halk hareketinde, spesifik yerel Amerikan gerçekliği içindeki yeni gelenin vizyonuna, metodolojisine ve politikalarına bağlı kalan Amerikan gündemi”. daha iyi yaşam standartları elde etmek ve elde etmek için... Milyarlarca askeri harcamayı azaltmak ve bunları Amerikan federal devletini temsil eden elliden fazla federal eyaleti kapsayan yerel çıkarlara hizmet edecek şekilde yönlendirmek ve bu geri çekilme ve iç yerele hapsedilme meselesi Uluslararası emperyalist çok kutupluluğu ve dünyanın yeniden dağıtımını sağlamaya yönelik Rus politikasının bir "hizmetkarı"nı temsil ediyor. Yeni boyutlara ve nüfuz alanlarına göre, Rusya'nın emperyalizmini garanti eden bir "Avrasya devleti" kurarak başarmak istediğini koruyor ve garanti ediyor. Ulusal Slav Ortodoks nüfuz alanı içinde ve   bu alanın çevresinde bir “Avrasya” koruma kabuğunun varlığı.
 
Yani Trump'ın ve onu destekleyen halk hareketinin eğilimleri, tabiri caizse “klasik” Amerikan yönetim sistemini temsil eden, Rusya ile doğrudan çatışmaya girmek isteyen “Biden”ın tam tersi, zıttı ve farkıdır. Slav Ortodoks milliyetçi nüfuzunun konumunu koruyan ve çevreleyen “kabuk” olan Avrasya okyanusunu parçalayıp buradan desteklediler. Onların desteklediği Ukrayna savaşı ve Rusya'ya yönelik tacizleri onun kabuğu olan Avrasya ortamında gerçekleşti. onu çevreleyen ve tarihsel olarak kendi yaşam alanı içinde olan, “vazgeçmediği” ve “izin vermediği”,   hiçbir yabancı etkinin kendisine yaklaşmasına veya girmesine “izin vermediği” ve kabul etmeyeceği bir ülkedir.
 
Dolayısıyla, klasik Amerikan yönetim sistemiyle bir Rus çelişkisi ve "diyalektiği" var, ancak Trump'ın temsil ettiği yerel Amerikan ulusal durumuyla bir Rus "yakınlaşması" ve "uyumluluğu" var ve onun arkasında geniş, farklı Amerikan halk desteği var. Amerikan yönetim sisteminin “klasiklerini” reddeden ve onlarla çelişen, aynı zamanda “Trump”ı da reddeden ve yerel bir Amerikan milliyetçi eğiliminin “ifadesini” temsil ettiği için onu bir “kişi” olarak ortadan kaldırmak isteyen bir parti.
 
Burada şunu söylemeliyiz: Çin, Ruslar ve Amerikalılar arasındaki bu manzarayı entelektüel lüks nedeniyle ve buradan bir makale yayınlamak veya oradan uluslararası ilişkiler üzerine bir okuma yazmak için retorik saçmalık arayışı nedeniyle okumuyoruz. Arapların durumuna ve onun “varoluşsal” mücadelesindeki başarısına fayda sağlayacak bir şeyle başlamak istiyoruz: “Siyonist işgalcilere ve Arap topraklarımızı işgal eden yabancılara karşı.
 
Amerika'nın uluslararası geri çekilmesi Siyonist varlığa darbe vurur ve ona "fayda vermez"; özellikle de Çin Halk Cumhuriyeti ile ticari ilişkileri olduğu ve Siyonist varlığın bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi kontrol ve kontrole sahip olmadığı için. Uygulamayı emreden ve yürüten kendisidir ve Amerika Birleşik Devletleri'nin, ırkçı Siyonist işgalcilerin taleplerini diledikleriyle ummak, talep etmek ve desteklemek dışında hiçbir konumu yoktur.
 
Aynı şekilde, Avrasya emperyalist durumunun geniş bir İslam emperyal devleti kompleksine sahip olmadığını ve İslam kültürüyle de bir sorunu olmadığını bildiğimizde, bu da bizim çıkarımızadır.Belki de Alexander Dugin'in sözlerinde ifade edilenler önem teşkil etmektedir. Arap resmi sistemini de planlayan ve düşünenler için. Resmi İslam sistemi şöyle diyor: "Gazze topraklarının ve tüm Filistin'in kurtuluşu küresel İslam'a bağlıdır. Eğer Müslümanların bir değeri varsa, Filistin de özgürleşir ve biz de" Bunu destekleyecektir. Hiç kimse Müslümanların istediği ve aradığı adaleti sağlamak için bu savaşı yürütmeyecek. Müslümanlar, bu sizin savaşınızdır."
 
Burada Arap benliğini kırbaçlamak ya da İslam gerçekliğini yeniden eleştirmek istemiyorum, daha ziyade şunu söylemek istiyorum:
 
 Her birimizin kendi yeteneği ve çalışma alanı dahilinde, bireysel veya kurumsal kapasitesi dahilinde, güçlü olduğumuz konumlardan başlamak üzere, toprağı seven meşru İslami, Arap ulusal ve vatansever mandamız doğrultusunda hareket etmeliyiz ve bu konuşmamızdır. Resmi Arap sistemi ve resmi İslam sisteminde otorite, karar ve yönetim konumunda olanlarla bağlantılı olan ve bunlar askeri, güvenlik ve istihbarat gücünün sahibidir ve ellerinde “güç” ve devletin etkisi.
 
Herkes, yabancı işgalcilerden kurtuluş ve gerçek bağımsızlık yaratmak uğruna çalışmalı ve hareket etmelidir ve bu yolculuk, tarihte ve onun oluşumunda bir yer edinmek isteyen her Arap ve Müslümanın kaderidir.
 
De ki: "Çalışın", Allah amelinizi görsün , Resulü ve mü'minler amelinizi görsünler. Ve siz, gaybı ve görüleni bilene döndürüleceksiniz ve O, size yaptıklarınızı haber verecektir. Yapmak.
 
Tevbe Suresi 105
 
Ey iman edenler, sabredin, sabredin, sebat edin ve Allah'tan korkun ki kurtuluşa eresiniz.
Al İmran 200
 
Dr.Adel Reda
Dahiliye, Endokrinoloji ve Diyabet Uzmanı Doktor
Arap ve İslam meseleleri

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق